Hybridipyörät kaupunkipyöränä?

Naisten pyörä

Naisten pyörä

Pyöräilijä polkee kilowattitunnin sisältämällä energialla 100 kilometriä, autoilija ajaa 0,8–1,7 kilometriä, linja-autossa istuva pääsee 5–10 kilometriä ja junassa istuva 10–20 kilometriä. Pyöräkaupassakin kannattaa siitä huolimatta olla kriittinen, eivätkä niellä kaikkea myyjän suusta tulevaa aivan purematta. Nuoret korvasivat moottoroidut ajoneuvot vanhoilla, raskaiksi sekä kestäväksi tehdyillä paksurenkaisilla Schwinn Excelsior-pyörillä, jotka oli tehty aikoinaan lapsille moottoripyörien korvikkeiksi. Autolla liikkumisen kulut ovat kuusinkertaiset verrattuna pyörällä liikkumiseen, toteaa tuore Lundin yliopistossa tehty tutkimus. Aja ennustettavasti, päättäväisesti sekä pidä huoli oikeuksistasi, mutta tarkkaile liikennettä sekä oo aina valmis tarvittaessa pysähtymään. Norjanreissulle pyörät rupee vihdoin olla kasassa. Johan muuttui meno miellyttäväksi.

Pyöräily on nimittäin sujuvaa ja turvallista, kun noudattaa liikennesääntöjä. Liian isolla vaihteella ajaminen ovat runnomista, jolloin voimat uupuvat vahvasti sekä polviin kohdistuu turhan kova rasitus. Vaihda sinäkin pyörään! Pyöräily on myöskin oiva harrastus: pyöräily ovat toimivaa pitkäkestoista sydäntä ja lihaksistoa vahvistavaa liikuntaa, pyöräily ovatkin suhteellisen edullista, pyöräillä saatta lähes kaikkialla sekä pyöräilylajinsa voi valita kiinnostuksensa mukaisesti. Liikkumismuodoista pyöräily on kaikkein tehokkain.

Noita voivat olla jopa kilpapyörän malliset laitteet, joihin voi lastata päivän vai parin retkelle vai sisämajoitukseen riittävät varusteet kuten myös ajaa vauhdikkaasti pitkiäkin päivämatkoja. Retki- ja kilpailukäyttöön tarkoitetuissa pyörissä vaihteita voi olla 5–30. Kaikkein arvokkainta työtä onkin saada uusia suomalaisia innostumaan pyöräilystä. Pyöräily parantaa lihasvoimaa ja kehittää hengityselimistöä eikä tästä ainakaan ole haittavaikutuksia painonhallinnassa. Espoossa ovatkin yhteensä 1195 kilometriä pyöräilyreittejä, mistä noin kaksi kolmannesta ovat jalankulku- ja pyöräteitä ja loput puistoraitteja. Silloin kun on tehty päätös siitä, jonka tyyppinen pyörä halutaan, rupeaa kandidaatteja löytymään sikäli kalliimmista kuten edukkaimmistakin merkeistä.

Jos lapset ovat liian vähäisiä pyöräilemään, niin meiltä löytyy myös lastenistuimet sekä pyörävaunut. Vuonna 2001 tehdyn arvion mukaisesti maailmassa ovatkin 1,4 miljardia pyörää ja 340 miljoonaa autoa. Suomessa pyöräily on haluttu erottaa muusta ajoneuvoliikenteestä. Kauemmaksi retkelle otetaan yleensä enemmän vaatetta mukaan; sää voikin vaihtua yllättäen. Tän nimikkeen alla onkin reippaan kaikenlaisia polkupyöriä. Tässä kohtaa kandee googletella vähän testejä eri vaihtoehdoista ja kysyä kuitenkin Fillarifoorumin keskusteluissa minkälaisia kokemuksia kyseisistä pyöristä ovat vai pääsisikö jonkun pyörää lähes hieman kokeilemaan. Samassa yhteydessä haarukan putkeen rakennettiin tupla stemmi. Pystypyörä, esim. Jopo, mummonpyörä tai tavallinen miestenpyörä, ovat kätevä, kun polkee siisteissä vaatteissa hissukseen. Polkupyörää liikutetaan pyörittämällä polkimia jaloilla.

Todellisuudessa taloudelliset hyödyt ovatkin vieläkään suurempia, jotta malli ei huomioi sairastavuuden vähenemisestä saatavia hyötyjä. Tanskassa on laskettu, jotta jokainen pyöräilykilometri aiheuttaa yhteiskunnalle 0,16 € ja henkilöautoilu puolestaan kuluttaa 0,10 € / kilometri. Pyöräilyssä lihaksiin ja niveliin ei kohdistu suuria törmäysvoimia sekä sen takia se sopii myöskin sellaisille henkilöille, mille vaikkapa kävely ja juokseminen tuottavat korkean painon, nivelvaivojen vai muiden syiden johdosta hankaluuksia Pyöräily ovatkin yleensä myöskin huomattava ympäristö- sekä kansantalousteko.

Hybridipyörä mahdollistaa melko pystyn ajoasennon, silloin kun taas maasto- vai maantiepyörällä ajoasento ovatkin etukumara. Alamäki ajossa lisäksi varusteet ovat järeämmät toisen muassa leukasuojallinen kypärä, panssari/hartiasuojat suojaamassa ylävartaloa, polvi- ja kyynärpääsuojat, niskatuki mikä rajoittaa pään heilumista. Hän ottaa silti terveesti oman tilansa. Mikä kerralla olen yhtä pähkinöinä siitä, että joku aikoo hankkii pyörän, se onkin aina hyvä sijoitus! Niinpä päätinkin, jotta laadin pienen oppaan siitä, mitä juttuja kannattaa miettiä, jahka pyörää lähtee valitsemaan.

Pyöräilyn haittapuolina voidaan joutuu alttiutta sääoloille, pyöräilijöiden suojattomuutta törmäyksissä, sekä pidempiä matka-aikoja (paitsi lyhyillä matkoilla taajamissa). Ota huomioon kuorma- sekä pakettiautojen katvealueet. Pyöräilijöiden kuolemaan johtavia onnettomuuksia on nimittäin nykyisin kolmanneksen vähemmän ja loukkaantumisia viidenneksen vähemmän kuin 10 vuotta silloinkaan. Fillaria saa kuljettaa junassa sekä metrossa, kunhan ei haittavaikutuksia muita matkustajia. Lisäksi varasisärengas sekä juomapullo ovat yleisiä varusteita retkipyöräilyssä. Lapset kasvavat sekä kehittyvät eri tahtia, elikkä tärkeintä on, jotta pyörä onkin juuri omalle tasolle kiva. Niiden lisäksi yhdet järeät mahdollisimman leveät (vähintään 2,4”, sikäli mikäli ainoastaan mahtuvat pyörimään pyörässäsi) nappularenkaat syksyn mutaan, bike parkkiin sekä alkutalven lumille. Samat valot ne pysäyttivät pyöräilijän yhtä lailla kuten autonkin.

Polkupyörä

Polkupyörä

Pyöräilyn tarkoitus vanhentuu myös liityntäliikenteessä. Senttimitoitusta huomaa merkittävästi maantiepyörien mitoituksissa. Urheilupyöräilyn nimenomainen tarkoitus on tämän sijaan hikoilla. Leveiden renkaiden johdosta cyclocross-pyörästä voikin myös rakentaa retkipyörän paremmin kuin maantiepyörästä, mutta varsinkin puhtaat kisacrossarit voivat olla ajo-ominaisuuksiltaan kohtalaisen äkkinäisiä, joka ei oo matka-ajossa kaikkien mieleen. Rengaskoko vaikuttaa ymmärrettävästi myös pyörän käsittelyyn. Jahka maastopyörän runko koko ovat päätetty ja pyörä ovatkin hankittu, sikäli se käy säätää vieläkään itselle sopivaksi. Pyöräillessä jalkojen tulee täytyy tasaista pyörittämistä yllä, ei ainoastaan painaa polkimia alaspäin.

Työnantajalle hyväkuntoiset työntekijät ovat arvokkaita sairauspoissaolot vähenevät sekä hyväkuntoinen jaksaa muutenkin paremmin. Kovin harva kaupassakävijä, museoonmenijä vai työntekijä kulkuvälineeseen katsomatta haluaa hikoilla kauppaan, museoon tai työpaikalle mennessään. Niistä valitsisin kuitenkin vaihteellisen, sillä ulkovaihteisen kuitenkin. Lapselle paras ajoasento on pysty, kuten myös kun painopiste asettuu oikein, tuntuma on vakaa. Varaudu tosiaan suihkuun sekä tovin kestävään palautumisaikaan. Ihmiset fillariliikkeet kun katkovat aikalailla tyngiksi kaikkien pyörien haarukanputket. Äärimmäistä talvipitoa haluavat rakentavat itse ruuvirenkaita, missä renkaan rungon vaikutuksesta sisältä pihalle porataan pelti- vai koneruuveja niin, että niiden kärjet tulevat esiin kulutuspinnasta. Retkipyöräily on ollu suosittua vaikutuksesta aikojen.